Planter langs indkørslen

Planter langs indkørslen


Indkørslen er det første, du og dine gæster møder, når I ankommer til hjemmet. En velplejet og skarp indkørsel afspejler overskud og behagelige omgivelser, både for beboere og besøgende. Ved at plante blomster, træer og buske langs indkørslen, efterlader du et godt førstehåndsindtryk og et dejligt syn til dig og dine gæster.

Indkørslen har, ligesom haven, kanter og linjer, som er en vigtig del af havens design. Overvejer du at indføre dekorative passager eller fine kroge med læ og fred i din indkørsel, kan du med fordel indtænke plantning langs indkørslen. 

Hos Thomsens er vi eksperter i, hvordan du opnår en lækker indkørsel, som ikke blot er praktisk, men som også er en fryd for øjet. Vores dygtige anlægsgartnere i Nordsjælland er altid klar med løsninger, der virkeliggør dine ønsker og ideer, om det er den helt store omlæggelse af indkørslen eller implementeringen af et mindre bed.

Du er velkommen til at kontakte os på  40 60 70 80 eller gennem vores kontaktformular, hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på hvordan vi gør din indkørsel i topform med smukke planter og blomster.

 

Bag enhver smart bil, står en endnu smartere indkørsel

Hvis du planlægger at optimere din indkørsels udstråling, så den ikke blot består af grus og nedtrådte mælkebøtter, er der en række overvejelser, du bør gøre dig, før du bestemmer dig for et design. 

Planterne langs din indkørsel står i første række, og skal derfor gerne være pæne over en længere sæson. For at en staude kan kategoriseres som en god plante til indkørslen, er der nogle faktorer, som den gerne skal opfylde: 

 

  • Have en lang blomstringsperiode
  • Have en smuk løvfarve eller blade med tekstur 
  • Være fri for skadedyr og sygdomme

 

Du kan fx overveje, om du vil have en hård og skarp kant. Kanten kan etableres som en overgang mellem fliser og græsplæne, hvor du kan opdele midterrabatten i indkørslen med et bed af mere robuste planter. Hvis du derimod ønsker en mere blød overgang, kan du vælge at lade planterne vokse ind over kanten for at bryde den skarpe linje, der er mellem flise og plante. 

Her er det også vigtigt at overveje det rette plantevalg, da både farver og naturlige udtryk er med til at fremhæve indkørslens kanter samt at skabe linjer. Planter og blomster i indkørslen må ikke være så store, at de forhindrer køretøjets mulighed for at bevæge sig ind og ud. 

 

Hvilket udtryk skal planterne i din indkørsel give?

Det er selvfølgelig vigtigt at overveje hvilke planter og blomster, som skal pryde din indkørsel. Samtidig kan du med fordel også overveje, om du ønsker at have et sammenhængende tema i din indkørsel. 

Her ser du et overblik over nogle klassiske former for temaer, som du kan skabe med planter og blomster i indkørslen: 

Klassisk afdækning 

Høje planter indkørsel

Den klassiske afdækning af indkørslen inkluderer typisk planter, som kan vokse højt eller trimmes til et hegn.

 

Tunnel

Planter indkørsel tunnel

Hvis du vil skabe et mere elegant og romantisk udtryk, kan du med fordel indføre en tunnel af fx vinstokke eller træer i din indkørsel. På den måde kan du også skabe en passage, som guider dine gæster til hoveddøren.

 

Stakit og vilde blomster  

Ved at benytte et stakit afgrænser du fysisk indkørslen. Her kan du med fordel inddrage vilde blomster i din indkørsel, for at skabe et naturligt og smukt udtryk.

 

Sukkulenter og kaktus  

Sukkulenter indkørsel

Hvis du ikke planlægger at bruge meget tid på at vedligeholde planterne i din indkørsel, kan du forsøge dig med saftige planter. De vokser langsomt, er modstandsvillige overfor skadedyr, og de kan overkomme tørkeperioder.

Hvilke planter bør du overveje at inkludere i din indkørsel?

Når du har bestemt dig for, hvilket tema din indkørsel skal have, eller om den overhovedet skal have et tema, kan du overveje hvilken type af planter og blomster, som bør pryde din indkørsel. Du kan f.eks. overveje, om du vil inkludere små træer, der ikke blot er en fryd for øjet, men som også vil være til glæde for dyrelivet, som kan opholde sig i kronerne. 

 

Her ser du en oversigt over stauder, som egner sig ganske godt til indkørslens kanter.

Alunrod 

En alunrod - også kendt som Heuchera - er den perfekte plante til en indkørsel. Det er en lav og kompakt staude, hvor bladene sidder tæt, hvorved de danner en kompakt kugleform. Der findes mange sorter, som kan give din indkørsel et farverigt og smukt udtryk.

Almindelig skumblomst 

Den almindelige skumblomst er også en lav og bunddækkende staude, der gør sig godt i forgrunden af et bed i skygge eller halvskygge.

Tætblomstret galtetand 

Tætblomstret galtetand kaldes også betonie. Dette er en kompakt staude, som kendes på sine rette blomsterstænger.

Salvie 

Salvie, eller salvia, er velegnet til brug i kanten af din indkørsel, da planten har en kompakt vækst og sundt løv. Hvis du husker at give denne staude en let studsning efter første blomstring, kan du nemt få en mindre genblomstring i løbet af sensommeren.

 

Hvorfor bør du vælge Thomsens til det? 

Hvis du endnu er i tvivl om, hvilket tema du kunne tænke dig, eller hvilke planter og blomster som du vil have i din indkørsel, står vores dygtige anlægsgartnere altid til rådighed med kompetent vejledning og rådgivning af dit anlægsprojekt. Vi har med sikkerhed en løsning, som opfylder dine ønsker og ideer til den perfekte indkørsel. 

Når vi i fællesskab har fastlagt den ideelle beplantning langs din indkørsel, kan vi gå i gang med at realisere dine drømme. Det er altid en god ide at inkludere en anlægsgartner, som kan hjælpe med, at du får lige præcis de flotte planter, som din indkørsel fortjener. Hos Thomsens er du sikker på at få kvalificeret rådgivning i forbindelse med dit anlæg igennem hele projektet, hvad enten du står overfor en komplet eller en delvis plantning af nye blomsterbed i indkørslen.

Du er mere end velkommen til at gribe telefonen og ringe til os på  40 60 70 80, hvis du ønsker hjælp til din planter og blomster i din indkørsel. Få et uforpligtende tilbud


Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top