Blomsterbede

Valg af blomsterbed til haven


For mange mennesker fungerer haven som et dejligt frirum, hvor der er plads til at være kreativ og personlig. Og blomsterbede er en oplagt metode til at personliggøre din have. Smukke bede kan helt enkelt sætte rammerne for, om din have primært skal være et samlested for familie og venner med plads til løb og leg eller den skal invitere til fredfyldt afslapning i sommersolen. 

Det er dog ikke nogen smal sag at anlægge et blomsterbed. Projektet kræver viden om planternes generelle trivsel, deres behov for vand og lys samt erfaring med at kunne skabe den perfekte harmoni i haven. Netop dette er vores ekspertise hos Thomsens. Vores dygtige anlægsgartnere i Nordsjælland er altid klar med løsninger, der kan virkeliggøre dine ønsker og ideer, om det er den helt store anlæggelse af bed eller en mindre opgave.

Du er velkommen til at kontakte os på 40 60 70 80 eller gennem vores kontaktformular, hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på hvordan du skaber din drømmehave.

 

 

Æstetiske og dynamiske løsninger med blomsterbed 

Blomsterbede er æstetiske og giver liv til din have, men de kan så meget mere end det. Flotte blomsterbede kan skabe dynamik gennem hemmelige kroge og velduftende hjørner i både små og store haver. Kombinationen af de helt rette blomster i dit bed skaber en fryd for øjet.

Man må så, før man kan… anskue sit nye smukke blomsterbed! 

Før du kan anlægge dit nye blomsterbed, skal det planlægges. Hvilke blomster og planter, som du ønsker at inddrage i dit bed, bør tænkes igennem. Rent praktisk skal du indtænke planternes behov for skygge, sol og vand og ikke mindst jordforholdene. Her får du et indblik i gode overvejelser før anlægning af nogle af vores klassiske blomsterbed.

 

Staudebede:

Staudebede

Et staudebed er flerårigt og derfor i stand til at overvintre og blomstre igen året efter. Tillige byder planterne på en meget frodig og varieret blomstring. Stauder er en oplagt mulighed for at give dit bed personligt præg, da stauder findes i mange arter og farver og trives i forskellige omgivelser. Nogle trives godt i sol, mens andre har det bedst i skyggen. Og det er netop staudernes fleksibilitet, som gør dem så nemme at arbejde med i dit nye blomsterbed. 

Der er altså rig mulighed for at lege med det æstetiske udtryk, når du anlægger et staudebed.

 

Rhododendronbede:

Rhodondendron bede

 

Rhododendron er meget smukke små træer og buske, der både findes som løvfældende og stedsegrønne. Denne plante trives bedst i ‘vandrende skygge’ med både sol og skygge i løbet af dagen, idet mange af arterne ikke tåler direkte sol dagen lang.   

Derudover er rhododendron en surbundsplante, og kan derfor med fordel plantes sammen med andre surbundsplanter såsom azalea, magnolia eller hortensia. Hvis du overvejer at inkludere den smukke rhododendron og andre surbundsplanter i din have, kan det være en god ide at anlægge et surbundsbed frem for at plante dem i den eksisterende jord.

Rhododendronbed anses ofte som et bed, der er svært at vedligeholde. Men med vejledning og hjælp til anlæggelse, kan du nemt få skovlen under selv denne plante.



Rosenbed

Rosenbed

 

Roser et godt valg til et smukt og velduftende bed. Blomsterne trives bedst i fugtig og næringsrig muldjord, som er den jord, du typisk kan finde regnorme i. Det kan derfor være en god ide at forberede jorden, før du anlægger et rosenbed. Det er ikke ideelt at plante nye roser i et gammelt bed, da dette kan medføre ‘rosen træthed’, fordi tidligere roser måske har udpint jorden, og de nye roser derfor udvikler sig til små, ranglede planter. De nye, friske roser bør plantes dybt for at modstå frostvejr, og de behøver god plads til rødderne.

Regnbed 

Regnbed

 

Regnbed er en genial løsning for dig, som ønsker et smukt blomsterbed samtidig med, at du skåner miljøet. Regnbedet består typisk af en stor fordybning i haven, som samler regnvandet fra husets tag. Vandet bliver efterfølgende ledt hen til bedet, hvor det opmagasineres, indtil jorden er klar til at optage det. På den måde samler du rent og nyttigt vand, som ellers ville ophobe sig på veje og oversvømme kloakker.

Et regnbed er en oplagt mulighed for at skabe et smukt blomsterbed i haven, som også er miljøvenligt. Den eneste overvejelse du skal gøre, før du anlægger et regnbed er, hvilke planter og blomster, som er robuste nok til at vokse under svingende forhold. 

 

Drømme kan blive til virkelighed - ihvertfald når det handler om blomsterbed 

Når du har besluttet dig for dit ideelle blomsterbed, kan vi gå i gang med at realisere dine drømme. Det er altid en god ide at inkludere en anlægsgartner, som kan hjælpe og sikre, at du får det helt rigtige og flotte blomsterbed. Hos Thomsens er du sikker på at få kvalificeret rådgivning gennem hele projektet, om du står overfor en komplet eller blot delvis anlæggelse af blomsterbed.

 

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dit kommende blomsterbed med at få den bedste start, er du mere end velkommen til at gribe telefonen og ringe på tlf. 40 60 70 80

 



Få et uforpligtende tilbud


Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top