Blomsterbede

Valg af blomsterbed til haven


For mange fungerer haven som et frirum, hvor der er plads til at være kreativ og personlig. Blomsterbede er en genial måde at personliggøre og indrette din have med. Smukke bede kan helt enkelt sætte rammerne for, om din have skal kunne fungere som et samlested for familie og venner med plads til løb og leg eller til afslapning i sommersolen. 

Det er dog ikke nogen smal sag at anlægge et blomsterbed. Det kræver viden om planternes generelle trivsel, behov for vand og lys, samt erfaring for at kunne skabe den perfekte harmoni i haven. Netop dette er vores ekspertise hos Thomsen’s. Vores dygtige anlægsgartnere er altid klar med løsninger, der virkeliggør dine ønsker og ideer omend det er den helt store anlæggelse af bed eller en mindre opgave.

Du er velkommen til at kontakte os på 40 60 70 80 eller gennem vores kontaktformular, hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på hvordan du skaber din drømmehave.

 

 

Æstetiske og dynamiske løsninger med blomsterbed 

Blomsterbede er æstetiske og giver liv til din have - men de kan så meget mere end det. Flotte blomsterbede kan bidrage til at skabe dynamik gennem hemmelige kroge og velduftende hjørner i både små og store haver. Kombinationen af de helt rette blomster i dit bed skaber en fryd for øjet.

Man må så, før man kan… anskue sit nye smukke blomsterbed! 

Før du kan anlægge dit nye blomsterbed, skal det planlægges. Det er netop ideelt at gøre sig nogle tanker om, hvilke blomster og planter som du ønsker at inddrage i dit bed. Rent praktisk skal du indtænke planternes behov for skygge, sol og vand, og ikke mindst jordforholdene. Her giver vi dig et kort indblik i hvilke overvejelser du bør gøre dig, ved at vælge et par af vores klassiske blomsterbed: 

 

Staudebede:

Staudebede

Et staudebed består af en rig og varieret blomstring, som er istand til at overvintre og blomstre igen året efter. Stauder er en god mulighed for at personliggøre dit bed, da de findes i mange forskellige arter og farver, som trives i forskellige omgivelser. Da nogle trives bedst i sol, mens andre trives bedre i skygge, gør det dem mere fleksible at arbejde med i forhold til placering af dit nye blomsterbed. 

 

Der er altså rig mulighed for at leje med det æstetiske udtryk, når du anlægger et staudebed. 

 

Rhododendronbede:

Rhodondendron bede

 

Rhododendron er meget smukke små træer og buske, der både kan fås som både løvfældende og stedsegrønne. Denne plante trives bedst i ‘vandrende skygge’, hvilket betyder at den vil have bedst af en placering, hvor den får både sol og skygge i løbet af dagen, da mange af arterne ikke tåler direkte sol dagen lang.   

 

Derudover er rhododendron en surbundsplante, og kan derfor med fordel plantes sammen med andre surbundsplanter såsom azalea, magnolia eller hortensia. Hvis du overvejer at inkludere den smukke rhododendron og andre surbundsplanter i din have, kan det være en god ide at anlægge et surbundsbed, fremfor at plante dem direkte i den eksisterende jord.

Rhododendronbed anses ofte som et bed, der er svært at vedligeholde. Med den vejledning og hjælp til anlæggelse, kan du nemt få skovlen under selv denne plante. Rosenbed

Rosenbed

 

Roser et godt valg til et smukt og velduftende bed. Disse blomster trives bedst i fugtig og næringsrig muldjord, som er den jord, du typisk kan finde regnorme i. Det kan derfor være en god ide at forberede jorden, før du anlægger et rosenbed. Det er ikke ideelt at plante nye roser i et gammelt bed, da dette kan medføre ‘rosen træthed’, hvor tidligere roser kan have udpint jorden fuldstændigt. Dette efterlader de nye roser mere ranglet og mindre af udseende. Roserne bør plantes dybt for at kunne modstå frostvejr samt med god plads til deres rødder. 

 

Regnbed 

Regnbed

 

Regnbed er en genial løsning for dig, som ønsker et smukt blomsterbed, samtidig med at du skåner miljøet. Dette bed består typisk af en stor fordybning i haven, som samler det regnvand, der falder fra husets tag. Regnvandet bliver efterfølgende ledt hen til bedet, hvor det opmagasineres, indtil jorden er klar til at optage det. På den måde samler du rent og nyttigt vand, der ellers havde ophobet sig på veje og oversvømmet kloakker. 

 

Et regnbed er en oplagt mulighed for at skabe et smukt blomsterbed i haven, som også er miljøvenligt. Den eneste overvejelse du skal gøre, før du anlægger et regnbed er, hvilke planter og blomster, som er robuste nok til at vokse under svingende forhold. 

 

Drømme kan blive til virkelighed - ihvertfald når det handler om blomsterbed 

Når du har besluttet dig for dit ideelle blomsterbed, kan vi gå i gang med at realisere dine drømme. Det er altid en god ide at inlkudere en anlægsgarner, som kan hjælpe til, og sikre at du får lige præcis det flotte blomsterbed. Hos Thomsen’s er du sikker på at få kvalificeret rådgivning gennem hele projektet, hvadend du står overfor en komplet eller delvis anlægges af nye blomsterbed. 

 

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dit kommende blomsterbed med at få den bedste start, er du mere end velkommen til at gribe telefonen og ringe på tlf. 40 60 70 80

 Få et uforpligtende tilbud


Cvr: 3731 7969 | | Cookiepolitik | Sitemap
Top