Valg af planter til din have

Valg af planter til din have


Haven er et sted mange af os forbinder med boligens fristed. En grøn oase, hvor vores sanser stimuleres og vi kommer tættere på naturens gaver. 

 

Haven skaber liv og stemning, og anses ofte som en ydre repræsentation af boligens indre. 

Derfor kan havens formål og udseende i stor stil variere fra person til person. 

Har haven en stor åben græsplæne med robuste planter hist og her, eller præges den af duftende sarte blomsterbede? Eller måske er det en spiselig have med sprøde gulerødder og søde jordbær? Hvad end havens formål er, kan du med planterne i haven få præcis den have, som du går og drømmer om.

 

 

Omend du er førstegangs haveejer eller garvet med havehandsker og skovl, så er der en række sammenhæng, som du først og fremmest skal overveje, når du skal indrette din have. 

 

Thomsen’s har mere end 45 års erfaring, og vores dygtige rådgivere står klar til at tage en uforpligtende samtale med dig, hvor i sammen gennemgår alle vigtige overvejelser på vejen mod din drømmehave. Med Thomsen’s som din anlægsgartner er du sikret et trygt forløb og kvalitetssikret anlægsgartnerarbejde.

Hvilke planter skal du vælge? 

Vi har listet tre punkter, som du bør overveje, inden du vælger planter til din have. Selvom et smukt bed af røde roser kan virke tiltalende, så er det vigtigt at indtænke funktion, design og leveforhold, så dine planter kan leve sundt og længe. 

 

  1. Funktion eller stil? 

Hvilket formål forestiller du dig, at din have har? 

 

Er det en familiehave, hvor dine børn spiller fodbold og tumler rundt? Har du grønne fingre eller ønsker du dem måske? 

 

Ønsker du en aktiv prydhave, som du kan beundre og dufte til med smukke blomstrende planter, og massere af plads til familiehygge og afslapning? Eller måske er en mere praktisk løsning i form af en nyttehave fyldt med spiselige planter, som grøntsager og krydderurter, mere din smag?

 

      2. Hvilken type have ønsker du dig? 

Skal have være videreførelse af husets linjer og indretning? Har haven et tema?

 

Forskellige havetemaer:

  • Geometriske former med klippede hække, ens krukker og et minimalistisk design. 
  • Haven som et rekreativt opholdssted med rolige former - en form for haveterapi. 
  • Romantiske havedrømme med et tilfældigt udtryk, slyngede stier, runde former og finurlige krukker. 
  • Spis din have og dyrk klima-bevidstheden. Kartofler, gulerødder, æbler og smagfulde krydderier er et lækkert og miljøbevidst indspark i madlavningen. 

     

      3. Overvej hvilke leveforhold som din have tilbyder haveplanterne. 

Hvordan er jorden, vindforholdene og hvor meget sollys er der?

 

Overvej blandt andet:

  • Er jorden sur, leret eller sandet?
  • Hvor meget sol og skygge er tilgengængeligt i din have i løbet af dagen?
  • Hvor meget tid gider du at bruge på vedligeholdelse?

 

Thomsen’s står klar til at rådgive dig, når du skal vælge planter til din have. På den måde er du sikret få en have tilpasset din smag, behov og evner i haven.

 

 

Vores bestsellers 

Lupin

I din vilde have vil lupiner give et smukt og farverigt indspark med dets mange forskellige farvekombinationer. De dekorative lupiner er kærkomne gæster i sommerhaven, hvor de typisk blomstrer i juni-juli og en efterblomstring i september. 

Lupiner er perfekte til havens vildskab. De kommer i alverdens smukke farver og er endda nemme at have med at gøre, grundet deres lange rødder, som gør planten selvforsynende, så den ikke har brug for gødning og kun skal vandes i meget tørre perioder.

 

Lupin blomst

 

Lav sæbeurt

Den fine lave sæbeurt kan kendetegnes ved de sarte rosarøde blomsterblade, der titter frem i juni-juli månederne. På trods af første indtryk, er lav sæbeurt en hårdfør staude og passer perfekt ind i den vilde have. Den blomstrer rigt og afgiver en dejlig duft ned gennem vildskabens naturlige havegange. Blomsten strives bedst i sol og en næringsrig havejord. 

Lav sæbeurt

 

Hvid fredløs 

Hvid fredløs er et rigt udflugtsmål for sommerfugle, bier og andre insekter, som gør godt at blomstens søde nektar. Den smukke hvid fredløs står højt i deres blomstring i juni-september. Henover den vilde have, vil deres varme gule og gyldne farve pynte i løvet i efterårsmånederne. Du kan forvente en lidt aggressiv plante, som hurtigt breder sig over større arealer. Hvid fredløs er særdeles velegnet som selvplejende plante og passer derfor perfekt ind i din vilde have

Hvid fredløs

  

Kontakt os allerede i dag på +45 40 60 70 80!Få et uforpligtende tilbud


Cvr: 3731 7969 | | Cookiepolitik | Sitemap
Top