Vilde haver

Vilde haver


En vild have er en rig have. Et velplejet kaos, så at sige.

Det vilde haverum taler til fantasien og har en speciel autentisk stemning præget af oprindelighed og uforudsigelig orden. Planterne er ofte selvsåede, stenene har farverigt mos, og rundt omkring ligger der nedfaldne kviste. 

En vild have er en fantastisk måde at kombinere kreativitet og biodiversitet.

Haveejere har forskellige grunde til at vælge en vild have. Det kan være æstetikken, manglen på grønne fingre eller havens minimale behov for vedligeholdelse, som især tiltaler de travle haveejere.

Andre vælger en vild have, fordi de ønsker større biodiversitet efter mange år med unaturlig dyrkning, som har betydet et stort tab af plantearter og vilde dyrs naturlige levesteder.

 

Vilde haver

 

Hvad er en vild have?

Vildskab i haven lader kreativiteten få frit spil og giver en håndsrækning til natur og dyr, så de får lov til at opføre sig naturligt.

Naturligvis lyder en “vild have” en anelse kaotisk, men det betyder faktisk ikke, at din have får lov til at gro vildt. En vild have kræver stor omtanke og planlægning, men når den først er etableret, kan du roligt overlade haven til sig selv og nøjes med at investere få timer om året i havepleje. 

Hos Thomsens har vi gennem tre generationer leveret smukt og kvalitetssikret anlægsgartnerarbejde til vores kunder. Vi står klar til at hjælpe dig med planlægningen af din vilde have, så du er sikret en tilfældig, men kontrolleret have med hjemmehørende planter og etablerede levesteder til insekter og andre dyr.

Med vores mange års erfaring, sikrer vi dig, at du er i trygge hænder hele vejen gennem projektet.

 

Hvordan lader du din have være “vild”?

Det kan virke uoverskueligt med en vild have, da det er et relativt bredt begreb, men der er en række tiltag, som sikrer dig en smuk, nem og biodivers have.

Lad dele af din græsplæne gro, så den fyldes ud med blomstrende planter, hvor bier, sommerfugle og mange andre insekter kan samle pollen og nektar.

En farverig blomstereng fungerer ligeledes som en god fødekilde til insekter, hvis du ikke ønsker at lade din græsplæne vokse ukontrolleret.

Etabler levesteder til insekter og andre dyr ved at have træbunker, kviste og stenbunker, samt områder med jord, grus og fuglekasser. Sådanne omgivelser skaber gode leveforhold for biller, sommerfugle, insekter, svampe, firben, pindsvin og fugle. 

Og en fugtig havedam med flade skråninger og uden fisk giver plads til padder, guldsmede og vandnymfer. Desuden er en dam en nydelig tilføjelse til haven.  

Undgå sprøjtegift og gødning, som vil modvirke havens naturlige gang.

 

Der er en masse initiativer du kan tage, og Thomsen’s erfarne anlægsgartnere i Nordsjælland står klar til at hjælpe dig med at anlægge din egen vilde have

 

Er du VILD med VILDE haver?

En naturhave fungerer uden tvivl bedst, når den får lov til at gro naturligt og omfavne vildskabens tilfældigheder - og så alligevel ikke. Vilde haver kræver menneskelig indgriben, så den fungerer optimalt og tiltrækker den rigtige blanding af vildskab. 

Thomsens hjælper dig på vej mod et privat naturreservat i din egen have med vilde danske arter og sprudlende natur.

En dynamisk og velfungerende vild have skal have et godt udgangspunkt og det kræver professionel planlægning. Kontakt os allerede i dag på tlf. 40 60 70 80 - så får vi en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig og din have. Få et uforpligtende tilbud


Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top