Vilde haver

Vilde haver


En vild have er en rig have. Et velplejet kaos, så at sige.

Det vilde haverum taler til fantasien og har en speciel autentisk stemning præget af oprindelighed og uforudsigelig orden. Planterne ligner de er selvsåede, stenene har farverigt mos og rundt omkring ligger der nedfaldne kviste.

 

En vild have er en fantastisk måde at kombinere kreativitet og biodiversitet.

 

Haveejere har forskellige grunde til, at de vælger en vild have; æstetikken, manglen på grønne fingre eller havens minimale behov for vedligeholdelse, som især tiltaler de travle haveejere.

Andre gør det ren og skær af den grund, at de vil skabe større biodiversitet efter mange år med unaturlig opdyrkning af jordens ressourcer, hvilket har betydet et stort tab af plantearter og vilde dyrs naturlige levesteder.

 

Vilde haver

 

Hvad er en vild have?

Vildskab i haven lader kreativiteten få frit spil, og giver en håndsrækning til natur og dyr, så de får lov til at opføre sig naturligt.

Naturligvis lyder en “vild have” en anelse kaotisk, men det betyder faktisk ikke, at din have får lov til at gro vildt. En vild have kræver stor omtanke og planlægning, men når den først er etableret, kan du roligt overlade haven til sig selv og nøjes med at investere få timer om året i havens pleje. 

Hos Thomsen’s har vi gennem tre generationer leveret smukt og kvalitetssikret anlægsgartnerarbejde til vores kunder. Vi står klar til at hjælpe dig med planlægningen af din vilde have, så du er sikret en tilfældig, men kontrolleret have med hjemmehørende planter og etablerede levesteder til insekter og andre dyr.

Med vores mange års erfaring, sikrer vi dig, at du er i trygge hænder hele vejen gennem projektet.

 

Hvordan lader du din have være “vild”?

Det kan virke uoverskueligt med en vild have, da det er et relativt bredt begreb, men der er en række tiltag som sikrer dig en smuk, nem og biodivers have.

Lad dele af din plænegræs gro så den fyldes ud med blomstrende planter, hvor bier, sommerfugle og mange andre insekter kan samle pollen og nektar.

En farverig blomstereng fungerer ligeledes som en god fødekilde til insekter, hvis du ikke ønsker, at lade din græsplæne vokse ukontrolleret.

Hjemmehørende stauder, træer og buske er insekternes bedste ven, da de er afhængige af disse som værtsplanter. Ellers kan de ikke reproducere i området og bidrage til vildskaben.

Etabler levesteder til insekter og andre dyr ved at have træ/kvist- og stenbunker, områder med jord og grus, insekthoteller og fuglekasser. Det skaber gode leveforhold for biller, sommerfugle og andre insekter, svampe, firben, pindsvin og fugle. 

En fugtig havedam med flade skråninger og uden fisk giver plads til diverse padder, guldsmede og vandnymfer. Desuden er en dam en nydelig tilføjelse til haven.  

Undgå sprøjtegift og gødning, da det selvfølgelig modvirker havens naturlige gang.Der er en masse initiativer du kan tage, og Thomsen’s erfarne anlægsgartnere i Nordsjælland står klar til at hjælpe dig med at anlægge din egen vilde have. 

 

Er du VILD med VILDE haver?

En naturhave fungerer uden tvivl bedst, når den får lov til at gro naturligt og omfavne vildskabens tilfældigheder - og så alligevel ikke. Vilde haver kræver menneskelig indgriben, så den fungerer optimalt og tiltrækker den rigtige blanding af vildskab. 

 

Thomsen’s hjælper dig på vej mod et privat naturreservat i din egen have med vilde danske arter og sprudlende natur. 

 

En dynamisk og velfungerende vild have skal have et godt udgangspunkt og det kræver professionel planlægning. Kontakt os allerede i dag på tlf. 40 60 70 80 - så får vi en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig og din have. Få et uforpligtende tilbud


Cvr: 3731 7969 | | Cookiepolitik | Sitemap
Top