Planter langs indkørslen

Planter langs indkørslen


Indkørslen er det første som møder du og dine gæster, når I skal indendørs. En velplejet og skarp indkørsel afspejler overskud og behagelige omgivelser - både for beboere og besøgende på grunden. Ved at inkludere planter langs indkørslen, efterlader du et godt førstehåndsindtryk og et velbehaget syn hos dig.

Indkørslen har, ligesom haven, kanter og linjer, som er en vigtigt del af havens design. Overvejer du at indføre dekorative passager eller fine kroge med læ og fred i din indkørsel, kan du med fordel indtænke plantning langs indkørslen. 

Hos Thomsen’s er vi eksperter i, hvordan du opnår en lækker indkørsel, som ikke blot er praktisk, men som også er en fryd for øjet. Vores dygtige anlægsgartnere er altid klar med løsninger, der virkeliggør dine ønsker og ideer omend det er den helt store omlæggelse af indkørslen eller implementeringen af et mindre bed.

Du er velkommen til at kontakte os på 40 60 70 80 eller gennem vores kontaktformular, hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på hvordan vi gør din indkørsel i topform med smukke planter og blomster.

 

Bag enhver smart bil, står en endnu smartere indkørsel

Hvis du planlægger at optimere din indkørsels udstråling, så den ikke blot består af grus og nedtrådte mælkebøtter, er der en række overvejelser du bør gøre dig, før du fastslår dig på et bestemt design. 

Planterne langs din indkørsel står i første række, og skal derfor gerne være pæne over en længere sæson. For at en staude kan kategoriseres som en god plante til indkørslen, er der derfor nogle faktorer, som den gerne skal opfylde: 

 

  • Have en lang blomstringsperiode
  • Have en smuk løvfarve eller blade med tekstur 
  • Være fri for skadedyr og sygdomme

 

Du kan f.eks. overveje, om du vil have en hård og skarp kant. Denne kan etableres som en overgang mellem fliser og græsplæne, hvor du kan opdele midterrabatten i indkørslen med et bed af mere robuste planter. Hvis du derimod ønsker en mere blød overgang, kan du vælge og lade planterne vokse ind over kanten, for at bryde den skarpe linje, der er mellem flise og plante. 

Her er det også vigtigt at overveje det rette plantevalg, da både farver og naturlige udtryk er med til at fremhæve indkørslens kanter samt at skabe linjer. Planter og blomster i indkørslen må ikke være så store, at de forhindrer køretøjers mulighed for at bevæge sig ind og ud. 

 

Hvilket udtryk skal planterne i din indkørsel give?

Det er kun fantasien, som sætter grænser, når du giver din indkørsel en makeover. Det er selvfølgelig vigtigt at overveje hvilke planter og blomster, som du kunne tænke dig skulle prydede din indkørsel. Samtidig kan du med fordel også overveje, om du ønsker at have et sammenhængende tema i din indkørsel. 

 

Her ser du et overblik over nogle klassiske former for temaer, som du kan skabe med planter og blomster i indkørslen: 

Klassisk afdækning 

Høje planter indkørsel

Den klassiske afdækning af indkørslen inkluderer typisk planter, som kan få lov til at vokse højt eller som kan trimmes til et hegn. 

 

Tunnel

Planter indkørsel tunnel

Hvis du vil skabe et mere elegant og romantisk udtryk, kan du med fordel indføre en tunnel af f.eks. vinstokke eller træer i din indkørsel. På den måde kan du også skabe en passage, som leder gæster til hoveddøren. 

 

Stakit og vilde blomster 

 

Ved at benytte et stakit afgrænser du fysisk indkørslen. Her kan du med fordel inddrage vilde blomster i din indkørsel, for at skabe et naturligt og smukt udtryk. 

Sukkulenter og kaktus  

Sukkulenter indkørsel

Hvis du ikke planlægger at bruge meget tid på at vedligeholde planterne i din indkørsel, kan du forsøge dig med saftige planter. De vokser langsomt, er modstands villige overfor skadedyr, og kan overkomme tørkeperioder. 

Hvilke planter bør du overveje at inkludere i din indkørsel?

Når du har bestemt dig for, hvilket tema din indkørsel skal have - eller om den overhovedet skal have et tema - kan du overveje hvilken type af planter og blomster, som bør prydde din indkørsel. Du kan f.eks. overveje, om du vil inkludere små træer, der ikke blot er en fryd for øjet, men som også vil være til glæde for dyrelivet, som kan opholde sig i kronerne. 

 

Her ser du en oversigt over stauder, som egner sig ganske godt til indkørslens kanter: 

Alunrod 

En alunrod - også kendt som Heuchera - er den perfekte plante til en indkørsel. Det er lave og kompakte stauder, hvor bladene sidder tæt, og på den måde danner en kompakt kugleform. Der findes mange sorter, som kan give din indkørsel et farverigt og smukt udtryk. 

Almindelig skumblomst 

Den almindelige skumblomst er også en lav og bunddækkende staude, som gør sig godt i forgrunden af et bed i skygge eller halvskygge. 

Tætblomstret galtetand 

Tætblomstret galtetand kaldes også betonie. Dette er en kompakt staude, som kan kendes på sine rette blomster stænger. 

Salvie 

Salvie, eller salvia, er velegnede til at bruge i kanten af din indkørsel, da de har en kompakt vækst og sundt løv. Hvis du husker at give denne staude en let studsning efter første blomstring, kan du nemt få en mindre genblomstring i løbet af sensommeren. 

 

Hvorfor bør du vælge Thomsens til det? 

Hvis du endnu er i tvivl om, hvilket tema du kunne tænke dig, eller hvilke planter og blomster som du vil have i din indkørsel, står vores dygtige anlægsgartnere altid til rådighed med kompetent vejledning og rådgivning af dit anlægsprojekt. Vi har med sikkerhed en løsning, som opfylder alle dine ønsker og ideer til den perfekte indkørsel. 

 

Når vi i fællesskab har fastlagt den ideelle plantning langs din indkørsel, kan vi gå i gang med at realisere dine drømme. Det er altid en god ide at inlkudere en anlægsgarner, som kan hjælpe til, og sikre at du får lige præcis de flotte planter, som din indkørsel fortjener. Hos Thomsen’s er du sikker på at få kvalificeret rådgivning gennem hele projektet, hvadend du står overfor en komplet eller delvis anlægges af nye blomsterbed i indkørslen.

 

Du mere end velkommen til at gribe telefonen og ringe på tlf. 40 60 70 80, hvis du ønsker hjælp til din planter og blomster i din indkørsel. Få et uforpligtende tilbud


Cvr: 3731 7969 | | Cookiepolitik | Sitemap
Top