Støttemur og havetrapper

Støttemur og havetrapper


En støttemur er en vigtig og praktisk foranstaltning i haven. I nogle haver, hvor grunden er kuperet, kan man være nødsaget til at indtænke en støttemur og havetrappe i designet. 

Det kan for mange virke som en ærgerlig løsning, at skulle placere en mur midt i haven. 

Men hos Thomsen’s ser vi det som en oplagt mulighed for at skabe en fantastisk oase, hvor der er rig potentiale for både et funktionelt, men også flot resultat. Har din have terrænforskel, kan du udnytte inddelingen til en hyggekrog med bålplads i den ene del af haven og en plads til boldspil og leg i den anden. Støttemurens frie top kan fungere som en køkkenhave, så du kan plante dine yndling skrydderier til madlavningen. 

En støttemur med en havetrappe kan spille en stor æstetisk rolle, og binde huset og haven sammen. 

Thomsen’s anlægsgartnere etablerer støttemure og havetrapper som en selvstændig opgave eller som delelement i haveanlæg eller husrenoveringen; vi leverer services til både privat og erhverv.

Står du og mangler en erfaren anlægsgartner til at bygge din støttemur, kommer vores dygtige rådgivere glædeligt ud og beser din have, inden vi kommer med et uforpligtende tilbud. 

Thomsen’s har mere end 45 års erfaring, og står klar til at gennemgå alle vigtige overvejelser på vejen mod din drømmehave. Med Thomsen’s som din anlægsgartner, er du sikret et trygt forløb og kvalitetssikret anlægsgartnerarbejde. 

Kontakt os allerede i dag på +45 40 60 70 80!

 

Støttemur

 

Hvad er en støttemur?

En støttemur bygges typisk på steder, hvor der er niveauforskelle i form af en skråning i haven. Den holder jord, grus og andet materiale tilbage ved at afstive jorden, så skråningen ikke falder sammen henover årene. Kombinationen af støttemurens egenvægt og jordens hældning resulterer i en stærk og robust støttemur, som holder jorden fra at skride sammen. 

 

En æstetisk støttemur

Når Thomsen’s kunder hører ordet “støttemur”, associerer de det sjældent med ord som “kreativitet” og “æstetik”. Det kan virke afskrækkende for mange, at de skal inkorporere en støttemur i deres have. En støttemur lyder stort og voldsomt. 

Derfor arbejder Thomsen’s dygtige anlægsgartnere på at assistere dig, så vi sammen finder en løsning der efterlever din smag, og samtidig er et smukt tiltag i haven.

 

Åbne og lukkede støttemure

Der findes to forskellige typer støttemure; åbne og lukkede. Friheden til at vælge mellem de to typer afhænger af hvor meget vægt, muren skal kunne holde til. 

En åben støttemur er opbygget med små mellemrum mellem stenene, hvilket tillader at blomster og andre planter kan titte frem med fine farver. Vigtigt for åbne støttemure er, at selvom de giver haven karakter, er de ikke den mest stabile løsning. 

I en lukket støttemur sidder blokkene tæt. Det er en solid konstruktion, som anbefales, når muren skal være robust og kunne bære mere vægt. 

 

Støttemurens forskellige design og materialer

Støttemure består typisk af blokke af beton. Haven kan opnå et andet look ved at bruge store natursten, hvor sten med skiferpræg er meget populære. 

Vælger du en åben støttemur, som har en vandret overflade, kan du plante græs, blomster eller krydderurter, for at give haven et grønt og frodigt udtryk. 

 

Støttemur med en havetrappe

En støttemur betyder typisk også, at du skal have en havetrappe. Ligesom støttemuren, kan du med havetrappen lade din kreativitet skinne igennem. Skal det være en mere praktisk løsning, kan du vælge en lille og smal trappe. Udnytter du muligheden for at give haven et bestemt udtryk, kan du vælge en flot og stor trappe, der snor sig gennem haven og forbinder de forskellige områder af haven. 

 

Havetrappens forskellige design og materialer

Thomsen’s anlægsgartnere kan hjælpe dig med at finde de rigtige materialer og udformning til din trappe. Det er vigtigt, at trappen passer ind i resten af havens omgivelser og derfor opbygger vi trapper i mange forskellige materialer. Alt fra mere naturlige løsninger som træ og granit til mere minimalistiske looks som stål og beton. 

 

Støttemur med havetrappe

 

Thomsen’s sikrer dig en robust støttemur og en æstetisk havetrappe

Thomsen’s anlægsgartnere har mere end 45 års erfaring med støttemure og dertilhørende havetrapper. Vores dygtige anlægsgartnere står klar til at hjælpe dig med, at komme et skridt tættere på din drømmehave. Vi fraråder vores kunder, at begive sig ud i at bygge en støttemur selv, da det er krævende, svært og kræver både erfaring, viden og teknisk snilde. 

 

Skal du have en støttemur i haven? Eller en smuk havetrappe? Kontakt os allerede i dag på +45 40 60 70 80!



Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | | Cookiepolitik | Sitemap
Top