Støttemur og havetrapper

Støttemur og havetrapper


En støttemur er en vigtig og praktisk foranstaltning i haven. I nogle haver, hvor grunden er kuperet, kan man være nødsaget til at indtænke en støttemur og havetrappe i designet. 

Det kan for mange virke som en ærgerlig løsning, at skulle placere en mur midt i haven. 

Men hos Thomsens ser vi det som en oplagt mulighed for at skabe en fantastisk oase, hvor der er stort potentiale for et funktionelt og flot resultat. Har din have terrænforskel, kan du udnytte inddelingen til en hyggekrog med bålplads i den ene del af haven og en plads til boldspil og leg i den anden. Støttemurens frie top kan fungere som en køkkenhave med yndlingskrydderierne.

En støttemur med en havetrappe kan spille en stor æstetisk rolle ved at binde huset og haven sammen. 

Thomsens anlægsgartnere i Nordsjælland etablerer støttemure og havetrapper som en selvstændig opgave eller som delelement i haveanlæg eller renovering. Vi leverer services til både privat og erhverv.

Mangler du en erfaren anlægsgartner til at bygge din støttemur, kommer vores dygtige rådgivere gerne ud og beser din have, før vi udformer et uforpligtende tilbud.

Thomsens har mere end 50 års erfaring, og med Thomsens som samarbejdspartner er du sikret tryghed og kvalitet. Kontakt os allerede i dag på +45 40 60 70 80!

 

Støttemur

 

Hvad er en støttemur?

En støttemur bygges typisk på steder, hvor der er niveauforskelle i form af en skråning i haven. Den holder jord, grus og andet materiale tilbage ved at afstive jorden, så skråningen ikke falder sammen. Kombinationen af støttemurens egenvægt og jordens hældning resulterer i en stærk og robust støttemur.

En æstetisk støttemur

Når Thomsens kunder hører ordet “støttemur”, associerer de det sjældent med ord som “kreativitet” og “æstetik”. Det kan virke afskrækkende for mange, at de skal have en støttemur i deres have. En støttemur lyder stort og voldsomt. 

Derfor arbejder Thomsens dygtige anlægsgartnere på at assistere dig, så vi finder en løsning efter din smag, som bliver et smukt tiltag i haven.

 

Åbne og lukkede støttemure

Der findes to forskellige typer støttemure, åbne og lukkede. Friheden til at vælge mellem de to typer afhænger af, hvor meget vægt muren skal kunne holde til. 

En åben støttemur er opbygget med små mellemrum mellem stenene, hvilket tillader at blomster og andre planter kan titte frem med fine farver. Vigtigt for åbne støttemure er, at de ikke er den mest stabile løsning. 

I en lukket støttemur sidder blokkene tæt. Det er en solid konstruktion, der anbefales, når muren skal være robust og bære mere vægt.

 

Støttemurens forskellige design og materialer

Støttemure består typisk af blokke af beton. Haven kan opnå et andet look ved at bruge store natursten, hvor sten med skiferpræg er meget populært. 

Vælger du en åben støttemur, som har en vandret overflade, kan du plante græs, blomster eller krydderurter for at give haven et grønt og frodigt udtryk.


Støttemur med en havetrappe

En støttemur betyder typisk også, at du skal have en havetrappe. Ligesom støttemuren, kan du med havetrappen lade din kreativitet skinne igennem. Skal det være en mere praktisk løsning, kan du vælge en lille og smal trappe. Udnytter du muligheden for at give haven et bestemt udtryk, kan du vælge en flot og stor trappe, der snor sig og forbinder de forskellige områder af haven.


Havetrappens forskellige design og materialer

Thomsens anlægsgartnere hjælper dig med at finde de rigtige materialer og til udformningen af din trappe. Det er vigtigt, at trappen passer ind i resten af havens omgivelser og derfor opbygger vi trapper i mange forskellige materialer. Alt fra mere naturlige løsninger som træ og granit til mere minimalistiske looks som stål og beton.

 

Støttemur med havetrappe

 

Thomsen’s sikrer dig en robust støttemur og en æstetisk havetrappe

Thomsens anlægsgartnere har mere end 50 års erfaring med støttemure og havetrapper. Vores dygtige anlægsgartnere står klar til at hjælpe dig med at komme et skridt tættere på din drømmehave. Vi fraråder vore kunder at begive sig ud i at bygge en støttemur selv, da det er krævende, svært og fordrer både erfaring, viden og teknisk snilde.  

Ønsker du en støttemur i haven? Eller en smuk havetrappe? Kontakt os allerede i dag på +45 40 60 70 80!Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top