Sommerblomster til krukker

Guide til valg af sommerblomster til krukker


Sommerblomster til krukker

Sommerblomster i krukker er en fantastisk måde at bringe farver og liv til haven, terrassen eller altanen. Ved at vælge de rigtige blomster til krukker kan du skabe smukke, personlige rum, uanset om du har meget sol eller skygge. Ved at vælge blomster, der passer til dine forhold, og ved at blande forskellige farver og teksturer, kan du få glæde af smukke blomster hele sommeren.

 

Her får du en guide til, hvordan du vælger sommerblomster til krukker og sikrer, at dine planter trives hele sæsonen.


Ønsker du hjælp til valg af blomsterbede i haven, så kan vi hos Thomsens også hjælpe dig med at skabe din drømmehave.

 

Guide til valg af sommerblomster til krukker 

 

Overvej hvor krukkerne skal stå - i sol eller skygge?

Det første, du bør overveje, er, hvor dine blomsterkrukker skal stå. Er det et solrigt sted, eller er det i skygge? Dette afgør, hvilke blomster der vil trives bedst i dine udendørs krukker.

  • Udendørs blomster til krukker i skyggen: Hvis du har områder med meget skygge, kan du vælge planter som begonier, fuchsia eller hosta. Disse planter elsker skygge og vil blomstre flot selv uden direkte sollys.
  • Blomster til solrige steder: For krukker, der står i solen, kan du vælge pelargonier, petuniaer eller lavendel, der alle er kendt for at trives i varme og sol.

Ønsker du flerårige blomster?

Hvis du ønsker planter, der kan glæde dig i flere år, er det værd at overveje flerårige blomster til krukker. Flerårige blomster kræver ikke, at du skifter planter hvert år, og de vil blomstre i flere sæsoner.

Eksempler på flerårige blomster til krukker inkluderer:

  • Lavendel: Duftende og hårdfør, perfekt til krukker og solrige steder.
  • Storkenæb (geranium): Blomstrer år efter år med minimale krav til pleje.
  • Høstanemoner: Smukke og elegante blomster, der trives i halvskygge til skygge.

Skab farvekontraster

Når du vælger sommerblomster i krukker, kan du lege med farver og skabe kontraster. En kombination af blomster i forskellige farver kan skabe et blikfang. Du kan f.eks. plante gul morgenfrue sammen med lilla petunia for en flot kontrast. Eller du kan vælge at holde dig til en ensfarvet palet for et mere stilrent udtryk. Du kan også kombinere blomsterkrukker i forskellige farver for at skabe en større kontrast.

 

Bland forskellige højder og teksturer 

Hvis du ønsker at sætte et personligt præg på dine blomsterkrukker, kan du med fordel skabe lidt variation i højden på dine blomsterkrukker og blomster, hvilket kan skabe dynamik og gøre arrangementet mere spændende. Overvej at kombinere lave, tætte blomster med højere, oprette planter. Lavendel eller prydgræsser kan give højde, mens lobelia eller snefnugblomst (Bacopa) kan hænge over kanten af krukken og skabe et fyldigt look.

 

Valg af krukkestørrelse og jord

For at sikre, at dine blomster til krukker udendørs får den bedste start, skal du vælge krukker, der er store nok til at rumme planternes rødder. Sørg for at bruge kvalitetsjord, gerne pottemuld, der giver dine planter de næringsstoffer, de har brug for. Krukkerne skal også have drænhuller for at undgå, at rødderne står i vand.

 

Vanding og pasning

Husk, at planter i krukker tørrer hurtigere ud end planter i jorden. Sørg for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Nogle sommerblomster til krukker, som f.eks. petunia og pelargonier, er tørketolerante, mens andre, som fuchsia, har brug for mere konstant fugt.

 

 

 

Har du brug for hjælp? 

Har du brug for hjælp med din drømmehave? Vores dygtige anlægsgartnere står altid klar med professionelle løsninger, som passer til dine behov, uanset hvad du ønsker. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.  

Hos Thomsens kan vi også hjælpe med at vælge planter til din have. Vi har mere end 50 års erfaring med udformning og pleje af haver, og vores dygtige rådgivere står klar til at tage en uforpligtende samtale med dig om vejen til din drømmehave.



Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top