Få anlagt en havesti med trædesten

Havesti med trædesten


Anlæg en gangsti, der inviterer til havevandring - en havesti, der binder alle havens elementer sammen og lader dig nyde din have fra alle vinkler.

Definer din haves udtryk med en havesti. En snoet havesti med trædesten gennem haven, er en invitation til at slentre mellem bede og buske, og en god bred havesti til huset er velkommende og praktisk. Læs med her og få gode råd til anlægning af din havesti.

Hvordan anlægger man en havesti?

Sørg for at have værktøjet i orden. Afsætningspinde, murersnor, et langt vaterpas, graveredskaber og en pladevibrator er alt du behøver foruden dine materialer.

Planlægning og opmærkning er vigtigt for at mindske risikoen for at belægningen falder sammen. En snoet havesti kræver en del opmåling og markering, for at formen bliver pæn. Under alle omstændigheder er det vigtigt at markere alle hjørner og spænde en snor ud mellem hver pæl.

Når du udlægger dit materiale eller lægger dine fliser, har du en snor mellem to pinde, som hele tiden sørger for, at belægningen er jævn. Snoren flyttes løbende og sørger desuden for at fuger mellem fliser er lige og jævne.

Havestier med sten eller fliser

Fliser og sten er de mest almindelige materialer, der bruges til at anlægge havestier. Brug af fliser eller sten er interessant, da det giver et hav af designmuligheder, alt efter hvilket udtryk man ønsker for sin bolig.

Hvis du for eksempel vælger at bruge små sten eller grus til din havesti, er det vigtigt at du sørger for at lægge en slags kant rundt om stien. På den måde flytter materialet sig ikke ud af sted, og du undgår at stien bliver rodet eller får ødelagt sin form.

Tilføj blomster og belysning nær stien

En interessant måde at lave en kant rundt om din sti, kan være at lave blomsterbede til afgrænsning. Et godt tip er at bruge beton til at lave blomsterbedene. Blomsterbedene kan beplantes med farverige blomster for at skabe en farverig og æstetisk afskærmning. Du kan også vælge større grønne planter for et mere naturligt og organisk udtryk.

En anden god ide, kan være at tilføje udendørs belysning til din have, især hvis du vil bruge området om natten. Der findes et hav af muligheder for kunstig udendørs belysning. En mulighed kan være at installere sollamper. Sollamper oplades via solenergi i løbet af dagen og tændes om natten. De er et godt alternativ til elektriske installationer, både fordi det er en mere bæredygtig løsning, men også fordi du spare på elektriciteten.

Skal vi bringe dine idéer til livs?

Vil du gerne undgå vandpytter, løse fliser eller ujævne flisekanter? Eller har du blot brug for nogle der kan bringe dine idéer til livs? Få hjælp af din anlægsgartner i Nordsjælland. Vi hjælper med alt fra brolægning til valg af planter.

Med mere end 45 års erfaring i haveservice branchen garanterer vi professionelle løsninger af høj kvalitet, og står klar til at anlægge din drømmehave! Du er altid velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak.Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | | Cookiepolitik | Sitemap
Top