Slip for rødder og stubbe i haven

Sådan slipper du for rødder og stubbe i haven


Stub i haven

Rødder og stubbe kan være generende på mange måder i haven. Et træs rodsystem bliver hurtigt langt og komplekst og tilstopper jorden med rødder, som gør det umuligt for planter og blomster at vokse. Med moderne maskiner og teknik er det heldigvis blevet nemt at fjerne rødder og stubbe fra haven.

Her får du et indblik i, hvordan man fjerner rødder og stubbe og skaber drømmehaven.

 

Sådan begynder du at fjerne trærødder

Drømmer du om at tilføje et nyt blomsterbed eller mere græsplæne i din have, kan det være nødvendigt at fjerne større trærødder og stubbe først. Hvis du planlægger selv at fjerne rødderne, er der tre faser, som du bør overveje, før du kaster dig over det.

Første fase: Træets alder
Træets alder er en vigtig del af at bestemme røddernes størrelse. En tommelfingerregel lyder, at et træ på 10 år har rødder på cirka fire diameter.

Anden fase: Træsort
Ligesom det er vigtigt at vurdere træets alder, er det også vigtigt at vurdere hvilken træsort, der er tale om. Bjergaske har eksempelvis færre laterale rødder end Eg, hvilket gør det lettere at rodfræse dem.

Tredje fase: Brug af udstyr vs manuelt arbejde
Det vil til enhver tid være nemmeste at fjerne rødder og stubbe med maskinekræft. Det kræver dog, at der er mulighed for at maskinerne kan komme i nærheden af rødderne.

 

Metoder til at fjerne trærødder og stubbe

Rod - og stubfræsning
Stubfræsning er den bedste metode til at fjerne en træstub nemt og hurtigt fra din have. Metoden er samtidig skånsom, hvilket betyder, at der stadigvæk er god mulighed for at udnytte jorden og indrette haven efterfølgende.

Grav stud og rødder op
Hvis du vælger at grave en stub op, skal du begynde med at grave rundt om den, for at få fat i det forgrenede system af rødder. Herefter kan du hugge rødderne over med en økse. Først når rødderne er løse, kan stubben flyttes.

Brænd stubbe og rødder
At brænde stubbe og rødder er en forholdsvis enkel men farlig metode. Træet vil oftest være tørt, hvilket gør det nemt for ilden at sprede sig.

 

Skal vi skabe din drømmehave?

Det er et hårdt arbejde at fjerne rødder og stubbe – særligt hvis du ikke har en maskine til at hjælpe dig. Hvis du har behov for sparring eller hjælp til at fjerne rødder og stubbe, skal du ikke tøve med at kontakte Thomsens anlægsgartner. Hos Thomsens tilbyder vi hjælp til vedligeholdelse af have, haveservice og haverådgivning. Med os som din samarbejdspartner er du sikker på at få kvalificeret rådgivning gennem hele projektet, hvad end du står overfor en komplet eller delvis fjernelse af stubbe og rødder fra din have.

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe din kommende have med at blive fri for stubbe og rødder, er du mere end velkommen til at gribe telefonen og ringe på tlf. 40 60 70 80.Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | | Cookiepolitik | Sitemap
Top