Omfangsdræn og fugtsikring

Omfangsdræn og fugtsikring


Døjer du med med fugt i kælderen? Eller har du tidligere været ramt af en oversvømmelse i kælderen?

I så fald kan et omfangsdræn være løsningen på dit problem. Der er jo ikke megen ide i at have et tæt tag, hvis man har en fugtig kælder.

Anlægning af et omfangsdræn er et stort arbejde. Derfor skal det ikke påbegyndes uden en forundersøgelse af en professionel, som kan undersøge, om et omfangsdræn er den rette løsning på problemerne.

Et omfangsdræn leder det overskydende vand væk og reducerer dermed risikoen for vandskader. Der er mulighed for tilskud til projektet, hvis du samtidig vælger at isolere kældervæggen, og derved kan du også opnå en væsentlig besparelse på varmeudgifterne.

 

Omfangsdræn og fugtsikring der opfylder alle krav og standarder

Vi stiller den rigtige faglige ekspertise til rådighed og tilbyder en kompetent og professionel rådgivning om de forskellige muligheder. Vi sørger også for, at omfangsdrænet lever op til de nyeste krav, og bliver godkendt af kommunen. 

Etablering af omfangsdræn

 

Sikker etablering af omfangsdræn

Ved etableringen af et omfangsdræn er det afgørende at have jordforhold, dybde og afstanden fra din bolig in mente. Afstanden fra din bolig er væsentlig for at undgå skader på bygningen, når vi laver en udgravning til drænet.

Hos Thomsens kan du få autoriseret hjælp med etableringen af omfangsdræn. Vi kan sikre dig:

  • Professionel rådgivning inden etableringen
  • Kvalitetssikret etablering via medlemskabet af Byg Garanti
  • At vi har fokus på dig og dine behov under hele forløbet.

På den måde kan du være tryg ved at overlade kælder-problemet til os velvidende om, at du er sikret en tør kælder.

 

Har du brug for fugtsikring? Så er et omfangsdræn løsningen

For at vurdere om du har brug for et omfangsdræn, er det vigtigt at få hjælp fra en professionel kloakmester med den rette viden og måleudstyr. Men der findes nogle parametre, du kan bruge som pejlemærker for at få en fornemmelse af, om dit hus har brug for et omfangsdræn. Blandt disse parametre er der:

  • Jordtypen, som dit hus er bygget på
  • Alderen på dit hus
  • Hvor højt huset ligger

Har du hus uden kælder, kan revner, afskallede dele eller frostsprængninger i husets sokkel være tydelige tegn på, at du har brug for et omfangsdræn. Har du til gengæld en kælder, kan tydelige tegn være mørke plamager eller afskallede dele på indersiden af ydermuren. I tilfælde som disse er det nødvendigt, at der gøres noget ved det omgående for at undgå, at fugtophobningen øges. I nogle situationer kan skaderne udvikle sig til at være så slemme, at de ikke kan genoprettes.

Derfor bør du jævnligt holde øje med tegn på fugt.

 

Fordelene ved et omfangsdræn

Fordelen ved et omfangsdræn er, at du slipper for ulemperne af eventuelle vand- og fugtskader på dit hus. Hvis fugten udvikler sig i dit grund, kan det nemlig resultere i:

  • At fundament og furer i dit hus bliver porøs, hvilket kan føre til, at bygningen går i forrådnelse.
  • At dele af bygningen om vinteren kan revne på grund af, at det ophobede vand ved lav temperatur udvider sig.
  • At der kommer alvorlige fugtskader i kælderen især – hvilket gør den ubrugelig, da det i så fald ikke vil være en god ide at opbevare træmøbler og andre ejendele dernede.

 

Forebyggelse er bedre end behandling

Undgå lignende uforudsete og omkostningsfulde situationer ved at etablere et omfangsdræn. For udover at det forebygger alvorlige fugtskader, er et omfangsdræn
en god investering, fordi det øger din boligs værdi.

Bankrådgivere er mere villige til at udlåne penge til et omfangsdræn, fordi de er klar over, at de får deres penge igen ved salg af huset i fremtiden. Den øgede boligværdi skyldes, at et omfangsdræn sikrer flere kvadratmeter, som er egnet til beboelse. Så selv hvis du en dag beslutter dig for at sælge dit hus, vil et omfangsdræn ikke være et tab for dig.

 

Kontakt os for et tilbud på omfangsdræn

Ønsker du at etablere et omfangsdræn i din bolig? Eller vil du blot have et fagligt tjek for, om der er brug for et omfangsdræn?

Kontakt os allerede i dag på tlf. 40 60 70 80. Vi sidder klar til at hjælpe dig med en vejledende snak eller for et uforpligtende tilbud.Få et uforpligtende tilbud


 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top