Tag dine børn med i haven

Tag dine børn med i haven


At tilbringe tid i haven med børnene er en fantastisk måde at kombinere leg, læring og kvalitetstid sammen som familie. Uanset om I planter blomster, bygger fuglekasser, eller tager på eventyrlige skattejagter, er haven det perfekte sted for sjove og mindeværdige aktiviteter. I dette blogindlæg finder du inspiration til, hvordan du kan gøre haven til en legende og lærerig oase for hele familien – fra havearbejde og picnics til at udforske nattens lyde under en stjerneklar himmel.

Plantning og havearbejde

At plante og dyrke i haven sammen som familie er en fantastisk måde at tilbringe tid i det fri og lære børnene om naturens cyklus. Havearbejde giver børnene mulighed for at få jord under neglene og følge med i, hvordan planter vokser fra frø til færdige afgrøder. Det kan være alt fra at plante blomster og urter til at så grøntsager, der senere kan høstes og spises. For at udvide mulighederne kan I overveje at bygge et drivhus til at dyrke endnu flere planter året rundt eller en pavillon, hvor I kan samles og hygge jer, mens I nyder haven.

Børnene kan deltage i hele processen, fra at vælge hvilke planter, I vil dyrke, til at vande og pleje dem. Dette styrker deres forståelse for ansvar, samtidig med at de får lov til at opleve glæden ved at se noget vokse. For de mindste kan det være spændende at have deres egen lille haveplot, hvor de kan dyrke deres favoritplanter. Derudover er havearbejde en afslappende og givende aktivitet, der giver mulighed for at tilbringe kvalitetstid sammen i naturen.

Havearbejde som børnefamilie er en lærerig oplevelse, der skaber varige minder og giver børnene en tættere forbindelse til naturen.

Skattejagt

At arrangere en skattejagt i haven er en sjov og spændende aktivitet, der både får børnene til at bevæge sig og udforske naturen. Du kan skabe en række spor eller opgaver, hvor børnene skal følge ledetråde rundt i haven for at finde små skatte som legetøj eller slik. For de mindste kan det være simpelt, mens ældre børn kan få ekstra udfordringer med gåder eller opgaver undervejs.

Skattejagten kan også have et læringselement, hvor børnene skal finde bestemte planter eller observere insekter, hvilket gør det både sjovt og lærerigt. Afslutningen kan være en lille præmie eller en hyggelig snack, hvor de kan fejre deres succes. En skattejagt er en kreativ måde at bringe familien sammen og bruge fantasien i naturen.

Lav et insekthotel

At lave et insekthotel i haven er en sjov og lærerig aktivitet for børnefamilier, der ikke kun bringer jer tættere på naturen, men også hjælper de små insekter, som er vigtige for havens økosystem. Det er et projekt, som børnene kan være med til fra start til slut, og det giver dem samtidig mulighed for at lære om de forskellige insekter, der bor i haven.

Insekthotellet kan være så simpelt eller detaljeret, som I ønsker. En gammel træramme, en tom trækasse eller en hul træstamme kan fungere som basen. Fyld hullerne med de naturlige materialer, som I har samlet. Bambusrør og hule grene er perfekte til bier, mens tørre blade og bark giver ly til andre smådyr som biller og edderkopper.

Børnene kan være med til at arrangere materialerne og måske endda dekorere insekthotellet for at gøre det helt unikt. Når det er færdigt, kan I finde et roligt sted i haven, hvor hotellet kan hænge eller stå. Det bør være et sted, der er beskyttet mod regn og vind, men som stadig får lidt sollys i løbet af dagen.

Når insekthotellet er på plads, kan I sammen følge med i, hvilke insekter der flytter ind. Det giver børnene mulighed for at observere og lære om naturens små arbejdere tæt på. At bygge et insekthotel er ikke bare en kreativ aktivitet, men også en måde at fremme biodiversiteten i haven, hvilket vil gavne både planter og insekter i mange år fremover.

Picnic i haven

En picnic i haven er en fantastisk måde for børnefamilier at tilbringe tid sammen i det fri uden at skulle forlade hjemmet. Det kan være en enkel og hyggelig aktivitet, hvor børnene kan være med til at forberede maden og pakke tingene til jeres lille udendørs måltid. Med simple retter som sandwiches, frugt og måske lidt hjemmebag, kan I skabe en sjov og afslappet atmosfære i haven.

Under picnicen kan I inkludere aktiviteter som boldspil eller fangeleg, som både giver anledning til latter og hjælper børnene med at bruge energi. Picnics kan også være en god mulighed for at lære noget om naturen, hvor børnene kan observere insekter, lære om planterne i haven eller blot nyde omgivelserne.

Efter leg og mad kan familien tage en pause og slappe af på tæppet med en bog, lidt musik eller bare ved at nyde hinandens selskab. En picnic i haven skaber ikke kun sjove øjeblikke, men også værdifulde minder, hvor alle får en pause fra hverdagen og er sammen på en simpel, men meningsfuld måde.

Byg en fuglekasse

At bygge en fuglekasse som familie er en hyggelig og givende aktivitet, der inviterer naturen ind i jeres have og giver en følelse af samhørighed. Dette enkle projekt er ikke kun en mulighed for at arbejde sammen om et fælles mål, men også en chance for at give børnene praktisk erfaring med at bruge enkle værktøjer og teknikker. Det er en sjov måde at introducere dem til grundlæggende håndværksfærdigheder på, mens I arbejder mod et fælles mål om at skabe et trygt hjem for fuglene.

Når fuglekassen er færdig og sat op, kan I nyde synet af fuglefamilier, der flytter ind, og børnene kan lære om fuglenes livscyklus og vaner. Dette projekt er ikke kun en måde at berige jeres have på, men også en fantastisk lejlighed til at skabe varige minder og lære om naturens betydning.

Aften i haven

Giv dine børn en uforglemmelig oplevelse med en aften i haven, hvor I sammen kan udforske nattehimlen og lytte til de spændende lyde i mørket. Introducér dem for astronomiens verden ved at pege på stjernebilleder og lære om planeterne, eller brug lidt tid på at observere nataktive dyr med lommelygter.

For at tilføje en ekstra dimension til aftenen, kan I tænde et bål, hvor familien kan samles om at riste skumfiduser og dele historier. Dette skaber en varm og hyggelig atmosfære, perfekt for dybe samtaler og familiehygge.

For at fuldende oplevelsen, overvej at slå et telt op og tilbringe natten under åben himmel. En nat i haven giver ikke kun en følelse af eventyr, men også mulighed for at vågne til fuglenes tidlige sang ved daggry. En sådan nat tilbyder en sjov og lærerig oplevelse, der styrker familiens bånd og efterlader varige minder.

Få hjælp til vedligeholdelse af have

Hvis du har brug for hjælp til vedligeholdelse af haven, så du kan fokusere på hyggelige aktiviteter med familien, står vi klar til at assistere. Vi kan tage os af alt fra beskæring og græsslåning til pasning af bede, så du kan nyde haven uden bekymringer. Kontakt os i dag for at få hjælp til at holde haven smuk og indbydende året rundt.

 



Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top