Guide: Pasning af sommerfuglebusk

Sådan passer du din sommerfuglebusk


Sommerfuglebusk

En sommerfuglebusk er smuk at se på, skøn at dufte til, og så inviterer den de små, fine sommerfugle ind i din have. Sommerfuglebusken er en af de smukkeste buske i haven med lange, slanke blomsterklaser, der fås i et væld af farver. Den duftende sommerfuglebusk er et sandt spisekammer for sommerfugle og bier.

Uanset om du har en stor eller en lille have eller måske blot en altan, er der mange gode grunde til at have en sommerfuglebusk. Læs med herunder og få tips og tricks til pasning af sommerfuglebusk.

Hvornår beskæres en sommerfuglebusk?

Sommerfuglebusken har godt af at blive beskåret hvert år. På den måde sikrer du nemlig en kompakt vækst og en rig blomstring. Med beskæringen kan du bestemme, om busken skal have en tæt eller løs form. Ved at beskære busken ned til 10-15 cm’s højde, vil den få en tæt, busket vifteform. Beskærer du kun sporadisk, får du en meget stor busk med en mere løs vækst, der kan fungere fint bagerst i bedet.

Omkring tidlig forår anbefales det at du skærer hele busken ned til omkring 30 cm over jorden for høje buske og 15 cm for de lave. Det er vigtigt at du først gør det, når der ikke længere er risiko for nattefrost. Det vil typisk være omkring april. På den måde giver du busken plads og tid til at danne nye og friske skud.

Hvornår blomstrer en sommerfuglebusk?

Sommerfuglebusk blomstrer hen over sommeren fra juli – oktober alt efter sort. Sommerfuglebusken skal have lys og sol, men undgå en blæsende placering, da de tynde grene kan risikere at knække i stærk vind.

Busken præsenterer sig bedst, hvis den står lunt med god plads omkring sig, så sommerfuglene nemmere kan lugte sig frem eller få øje på busken. Sommerfuglene bryder sig nemlig ikke om trange steder.

Hvordan laver man stiklinger af sommerfuglebusk?

Sommerfuglebuske er så smukke i haven, og hvis du allerede har en kan du nemt få flere eller lave stiklinger til venner og familie. Man kan lave stiklinger af sommerfuglebusk ved at klippe grene af 15-20 cm af. Det nederste snit skal ligge lige under et bladpar, og det øverste snit lige over et bladpar.

Det bedste er at gøre det i foråret når risikoen for nattefrost er ovre. Stiklingerne plantes i jord og placeres et sted uden direkte sol. Husk at holde jorden fugtig, indtil stiklingerne slår rødder. Når stiklingerne har dannet et rodnet, kan man plante dem ud i haven.

Få din drømmehave med nyanlæg af have

Drømmer du om at anlægge ny have? Hos Thomsen´s har vi specialiseret os i nyanlæg af haver og derfor kan vi selvfølgelig hjælpe dig med at få anlagt din drømmehave. Derfor tilbyder vi skræddersyede løsninger inden for anlæg af haver – og altid med afsæt i dine ønsker.

Udover nyanlæg af have, tilbyder Thomsen’s også vedligeholdelse af haver. Med vores hjælp kan du få en flot have uden at skulle bekymre dig om hækkeklipning, beskæring, gødning af planter, bekæmpelse af skadedyr eller forårs- og vinterklargøring. Kontakt os og lad os tage en uforpligtende samtale om dine tanker, idéer og ønsker.



Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top