Pasning af parykbusk

Sådan passer du parykbusk


Parykbusk

Den smukke parykbusk, er et farverigt indslag til din have. Den findes i flere sorter i forskellige farver. Når solen rammer parykbusken får bladene et smukt rødligt skær.

Parykblomsten blomstrer med fine blomster i sommerperioden, og bladene har også smukke farver. Den mest brugte og populære sort er Royal Purple, men der findes også Young Lady og Golden Spirit. De er alle smukke med hver deres farver.

Parykbusk beskæring

Beskæring af parykbusken skal helst ske om foråret. Det er vigtigt at den ikke får frost når den er blevet beskåret, da den kan få frostskader.

Hvis du beskærer den hvert år, vil den blive mindre eller ophøre med at blomstre, fordi blomsterne, som man også kalder parykken, er to år gamle skud. Parykbuske med røde blade er mindre hårdføre end dem med grønne blade.

Placering af parykbusk

Parykbusken er både smuk og spændende i vilde haver, men den kræver sol, læ og milde vintre. Parykbusk udvikler sig i Danmark smukt og harmonisk på en syd- eller vestvendt vokseplads med temmelig kalkholdig og ikke for fugtig jord.

Den er ikke fuldt hårdfør i stren­ge vintre, hvorfor vinterdækning af unge planter må anbefales. Ældre planter, der er frosset tilbage, kan udtyndes, idet planten fornyr sig ved skud fra grunden.

Opstammet parykbusk

Vil du gerne have et træ til haven, der skaber opmærksomhed og skiller sig ud, så er en opstammet rødbladet parykbusk et rigtig godt valg. Bladene er hjerteformede og har en smuk purpurrød farve, og i sommermånederne blomstrer træet med meget store purpurlilla blomster.

Den opstammet parykbusk er hårdfør overfor både vind og vejr og egner sig derfor godt til de danske haver. Den bliver op til 4-6 meter i højden med en krone på 2-3 meter i bredden.

Skal vi stå for din haveservice? Få et tilbud!

Søger du kvalitetsbevidst haveservice, så kontakt Thomsen´s og få et tilbud på din drømmehave i dag. Vi står altid klar til at hjælpe og er eksperter indenfor alt lige fra beplatning af blomster, til anlægning af havesti.Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top