Vinterhave – sådan får du en flot have om vinteren

Få en flot have om vinteren


Vinterhave

Mange tænker måske, at haven udelukkende er tiltænkt til brug om sommeren, hvor der er mulighed for at nyde solen på et tæppe mens blomster og planter spirer. Haven har dog mange potentialer og muligheder om vinteren, og der er derfor ingen grund til at pakke spaden og havehandskerne væk, når de køligere måneder nærmer sig.

 

En vinterhave med kulør

Haven er det perfekte sted til at slappe af og lette sindet. Trods vi oplever kolde og mørke dage i vintermånederne, er de fleste vintre i Danmark ret milde, hvilket gør det mere medgørligt at være udendørs. Så længe jorden ikke er frosset til eller alt for våd, kan du sagtens fortsætte med at plante i den. Mange blomster tåler ikke den faldende temperatur, alligevel finder du et par planter, som fortsat kan tilføje smukke farver til din have.

Kødbær (sarcococca confusa) er en lav busk med tætte grene, som blomstrer om vinteren. Krybende guldjordbærd (waldsteinea ternata) er endnu en vinterblomsterende tæt busk, som får smukke gule blomster. Drømmer du fortsat om smukke vinterblomster, har påskeklokken (helleborus x orientalis) smukke lyserøde blomster.

Det er en god ide, at supplere din smukke sommer have med planter og buske, som kan tilføje liv og farver, når de køligere måneder nærmer sig. Er du interesseret i at høre nærmere om hvilke blomster, der kan give din vinterhave et friskt pust i de kolde måneder, kan du med fordel kontakte Thomsens professionelle haveservice.

 

Planter og træer, der er perfekte til vinteren

Stedsegrønne planter er en god tilføjelse til din vinterhave, da de har grønne blade hele året rundt. På den måde undgår du, at din have ser træt ud, når temperaturene falder. Mange buske og mindre træer får løbende smukke høstfarver og bær, der kan fungere som foder til fugle. Amerikansk røn (Sorbus americana) har smukke røde bær om vinteren og får samtidig smukke høstfarver. Bærsimpel (Amelanchier) er endnu en smuk vinterplante, som både har rødlige blade, smukke blomster og spiselige frugter.

Buske og træer, som kan overleve de kolde vintermåneder, fungerer også som gode ynglepladser og skjulesteder for insekter, egern og fugle. Med smådyr i dine buske og træer er din have hyggelig og levende året rundt.

 

Undgå disse 5 ting om vinteren

  1. Træd ikke for meget på græsset – plænen have ro indtil den igen kan gro i foråret.
  2. Undlad gødning. Planterne kan ikke optage gødning i kolde måneder, hvorfor det både er spild af gødning og skidt for miljøet.
  3. Beskær ikke sarte buske, f.eks. roser, sommerfuglebuske og hortensiaer.
  4. Beskær ikke stauder før foråret – visne toppe og frøstande beskytter mod kulde.
  5. Flyt ikke på kompostbunken, grenbunker og kvas, hvor der kan bo pindsvin.

 

Vil du have en flot have hele året?

Har du behov for sparring eller hjælp til valg af blomster og planter i din vinterhave, skal du ikke tøve med at kontakte Thomsens anlægsgartner. Hos Thomsens tilbyder vi hjælp til vedligeholdelse af have, plantning af hæk, planter og buske. Med os som din samarbejdspartner er du sikker på at få kvalificeret rådgivning gennem hele projektet, hvad end du står overfor en komplet eller delvis anlægning af din nye vinterhave.

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe din kommende vinterhave med at få den bedste start, er du mere end velkommen til at gribe telefonen og ringe på tlf. 40 60 70 80.Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top