Plantning og beskæring af frugttræer

Den bedste måde at plante og beskære frugttræer


Frugttræer

Hvis du har plads i din have til et eller flere frugttræer, så burde du plante nogle. Valg af planter i haven er vigtigt og kan give dig stor glæde året rundt. I foråret blomstrer de med smukke og velduftende blomster. Hen over sommeren gror frugterne til, og i sensommeren og i efteråret kan du plukke og spise deres frugter. Om vinteren går træerne i dvale, og du kan nyde de dekorative krogede nøgne grene.

Hvornår planter man frugttræer?

Frugttræer kan plantes ud både forår og efterår, men du opnår det bedste resultat ved at plante frugttræer ud om efteråret, omkring september-oktober.

Efteråret er generelt mest optimalt for beplantning. Om efteråret er vejret og jorden som regel lunt og fugtigt efter sommerens varme.

Beskæring af frugttræer – hvornår?

Oftest behøver du slet ikke at beskære for plantens egen skyld, så beskærer du, er det fordi, du selv har et formål med beskæringen. Hvis du gerne vil sikre rig blomstring, masser af frugter og en god vækst på dine frugttræer og -buske, er beskæring et værdifuldt redskab.

Hvis du beskærer i sommerperioden, så begrænser du væksten. Derfor er sommer det bedste tidspunkt, hvis du beskærer for at kontrollere plantens størrelse. Modsat udtynding så forynger du dine planter, hvis du beskærer dem i vinteren, da det vil øge væksten og ægge planten til i vækstperioden at rette op på vinterens tab.

Gødning af frugttræer – hvornår?

Som regel vil det danske vejr give frugttræer al den fugt, de har brug for. I mere tørre perioder er det dog nødvendigt at vande – særligt nyplantede frugttræer. Det er generelt bedre at vande med store mængder vand få gange end hyppig sjatvanding.

Det frarådes at gøde frugttræer med kvælstofholdige gødninger. Kvælstof vil nemlig kun resultere i, at træet udvikler flere blade på bekostning af frugter. Den bedste gødning til frugttræer er almindelig havekompost. Du lægger ganske enkelt bare et tyndt lag kompost rundt om træets stamme hvert forår og lader træet suge næring derfra.

Podning af frugttræer

De vigtigste forudsætninger for at podningen lykkes, er at lave arbejdet på det rette tidspunkt og give den nye plante mulighed for at gro sammen hurtigst muligt efter podningen.

Podning af frugttræ skal ske sidst i februar eller i starten af marts - der får du de bedste resultater, når saftstigningen i grundstammerne begynder.

Lad os stå for plantning og beskæring af frugttræer

Søger du hjælp til plantning og beskæring af frugttræer i din have? Kontakt din lokale anlægsgartner i Nordsjælland. Hos Thomsen´s kan vi hjælpe med alt lige fra nyanlæg af have, til vedligeholdelse af have og beskæring af træer og træfældning.

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak med vores anlægsgartner.Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top