Mangler du inspiration til haven? Få hjælp af en havearkitekt

Få inspiration og hjælp af en havearkitekt


Flot have

Haven er meget mere end et sted for planter og grønt. Det er her, du samler venner og familie til middage på lune sommeraftener eller til at bygge snemænd i vintermånederne. Med den rette indretning kan du skabe rum til både leg, hygge og afslapning. Det er desværre alt for få, som får udnyttet havens store potentiale.

Derfor har vi samlet en række forslag til, hvordan du kan indrette din have, så den inviterer til aktivitet og afslapning. Har du behov for inspiration eller haveservice i Nordsjælland, kan du med fordel kontakte Thomsens anlægsgartner.

 

Skab en eventyrlig have

Haven er det perfekte sted at samle venner og familie til at nyde solens stråler og naturens dufte og fuglekvidder. Den danner rammerne for hele familiens udendørsliv, og det er derfor vigtigt, at du skaber et rum, som passer til din families ønsker og behov. Der findes mange muligheder for, hvordan du kan indrette din have, så den bliver et behageligt samlingspunkt for dine nærmeste.

Du kan eksempelvis vælge at vokse en eventyrlig have, som har et vildt udseende. Dette inkluderer typisk højt græs, flere forskellige blomster i alle regnbuens farver samt at lade haven passe sig selv. En vild og eventyrlig have kræver ikke meget vedligeholdelse og har samtidig en høj biodiversitet.

Du kan også vælge at skabe en sansehave, hvor både lyde, smage, dufte og synsoplevelser har en rolle. Her vil en vandinstallation med lyden af rislende vand give en beroligende effekt. Træer, buske og blomster kan tiltrække dyr og insektlyde. Krydderplanter og frugttræer medvirker til at sprede forskellige dufte.

En sansehave kan både medvirke til at give os ro, reducere stress og med tiden udvikle vores motoriske færdigheder. Er du i tvivl om, hvordan du anlægger den perfekte vilde have uden, at den bliver for utæmmet, eller vil du gerne i gang med at stimulere dine sanser, kan du med fordel få hjælp af en professionel anlægningsgartner.

 

Sørg for at der er plads til afslapning

En af de vigtigste områder at gøre plads til i haven er at kunne slappe af og lette sindet. Der er intet mere beroligende end at bruge tid i naturen, og det er derfor en god ide at skabe et område i haven, som inviterer til afslapning og hygge. Her bør du overveje, om det skal være i solen, skyggen eller i læ for briser.

Et udendørs område til afslapning kan eksempelvis være et loungeområde, hvor der både er plads til en lur i skyggen eller en uformel middag. Du kan inkludere solsenge eller opsætte en hængekøje alt efter, hvordan du fortrækker at ligge, når du vil læse en bog eller blot dase i solen.

 

Et blomstrende udsyn

Du kommer stort set ikke udenom blomster, planter og træer, når du skal indrette en indbydende og hyggelig have. Blomster og planter er både utroligt smukke og giver samtidig en skøn duft til området. Blomsterbede tilføjer en fin kulør til haven og kan nemt bruges til at skabe små hyggelige kroge.

Hvis du planlægger at plante dekorative blomsterbede, frugtbuske eller træer, bør du overveje, hvor meget arbejde du har tid og løst til at ligge i vedligeholdelse af planter, samt hvordan de ser ud på alle sæsonens tider.

 

Få hjælp til af en havearkitekt fra Thomsen's

Det kan være svært, at beslutte sig for, hvordan du udnytter havens fulde potentiale til at skabe din perfekte drømmehave. Har du behov for hjælp til indretning af din nye have, skal du ikke tøve med at kontakte Thomsens anlægsgartner. Hos Thomsens kan du en havearkitekt i Nordsjælland til at hjælpe dig med at skabe din drømme have. Med os som din samarbejdspartner er du sikker på at få kvalificeret rådgivning gennem hele projektet, hvad end du står overfor en komplet eller delvis anlægning af din nye have.

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe din kommende have med at få den bedste start, er du mere end velkommen til at gribe telefonen og ringe på tlf. 40 60 70 80.Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top