Træfældning om vinteren

Guide til træfældning om vinteren


 

Vinteren kan være det ideelle tidspunkt at fælde træer på, specielt i koldere klimaer, hvor vegetationen går i dvale. Der er flere fordele ved at vælge vintermånederne til denne opgave – fra mindre skade på omkringliggende flora til forbedret adgang og effektivitet i arbejdet. Her er en grundig guide til, hvordan du bedst håndterer træfældning om vinteren.

Vinteren byder på unikke muligheder for træfældning, især i koldere klimaer, hvor store dele af resten af haven ligger i vinterdvale. Vintersæsonen er ideel til at tackle træfældningsprojekter, da den tilbyder mange fordele, herunder blandt andet minimal risiko for at skade sovende planter, lettere adgang gennem nøgne grene, og en mere effektiv arbejdsproces. 

I forbindelse med en træfældning om vinteren, kan det være nødvendigt af sikkerhedsmæssige årsager, at få foretaget en snerydning.

Her hos Thomsens har vi lavet en komplet guide til, hvordan du kan udnytte vintermånederne til sikkert og effektivt at fjerne ønsket træer fra din ejendom. Læs med videre, så du kan blive klogere på hvordan og hvorledes det anbefales at man forholder sig i forbindelse med træfældning om vinteren.

 

Fordelene ved træfældning om vinteren

Mindre skade på haven: Ved at foretage træfældning i vinterperioden, er både jord og andre planter ofte i dvale, hvilket mindsker risikoen for at foretage skade under ens træfældning.

Lettere adgang: Om vinteren er der ikke løv på træerne, hvilket betyder at det gør det lettere at bedømme og håndtere træets struktur og lettere at fjerne træet efter fældning.

Mindre sygdomsrisiko: Mange skadedyr og sygdomme er mindre aktive om vinteren, hvilket er med til at mindske risikoen for, at de spreder sig under selve processen af træfældningen. 

 

Forberedelse og sikkerhed ved træfældning 

Når du skal til at fælde et træ, uanset specifik årstid, om det er sommer, vinter, forår eller efterår, så er forberedelserne og sikkerheden en afgørende faktor, når det handler om at fælde træer. Men i forhold til om vinteren, så er der nogle lidt mere særlige hensyn at tage, herunder blandt andet: 

Vejrforhold: Det er vigtigt at være opmærksom på vejret. Sne, is og stærk vind kan gøre træfældning farligere. Det anbefales derfor at man går i gang med sin træfældning på dag hvor vejret er klart og mere roligt i det. 

Udstyr: Sørg for, at alt dit udstyr er i god stand, det gælder sådan set når som helst, og er ikke kun særligt i de vinterlige måneder. Kædesave skal altid være skarpe og godt smurte. Derudover så er personligt sikkerhedsudstyr som hjelme, ørebeskyttelse, og sikkerhedsbriller meget essentielt.

Opvarmning: I kolde klimaer er det vigtigt at holde dig varm og mobil, dette siger næsten sig selv. Men det er væsentligt at du klæder dig i lag og sørger for at holde dig aktiv for at forhindre hypotermi eller stivhed i kroppen.

 

Udførelse af træfældning

Når det er man skal til at igang med selve træfældningsprocessen, så er det vigtigt at man er opmærksom på en række forskellige ting. Dette skyldes at det kan gå rigtig galt, hvis ikke man har undersøgt sit forarbejde godt nok, særligt med de meget store træer, er en grundig omgang forberedelse meget vigtig. Derudover anbefales det at man også foretager sig en vinterbeskæring, nu når man er igang med at få styr på de udendørs arealer. 

Planlæg dit fald: Inden du går i gang med at fælde træet, er det vigtigt at bestemme træets faldretning baseret på dets naturlige hældning, vindretning og andre omgivelser, der skal beskyttes. Skær en fældningskile ind i træet i den ønskede faldretning.

Fældningsteknik: Brug en passende fældningsteknik baseret på træets størrelse og form. De mest almindelige og anvendte teknikker inkluderer åben-, lukket-, eller halvmåneindsnit.

Kontrolleret fald: Det anbefales også at man gør brug af et faldreb, kiler eller en anden trækraft for at styre træets fald sikkert og kontrolleret. 

Hos Thomsens tilbyder vi professionel hjælp til træfældning hele året rundt, og hvis du er nysgerrig på at få et indblik i hvordan vores priser ser ud, så er du meget velkommen til at tage et kig. 

 

Efter selve træfældningen 

Når selve træfældningen er overstået, så ligger der stadig en række arbejde forud, som er væsentlige. Man kan ikke blot forlade stedet med et nedfældet træ. Nedenfor har vi listet et par opgaver skal skal udføres før hele træfældningsprocessen er overstået: 

Oprydning: Træet og grenene skal fjernes helt fra området, dette skal ske relativt hurtigt for at forhindre skader på den underliggende vegetation og for at sikre sikkerhed rundt om arbejdsområdet.

Rodfræsning: Derudover er det værd at overveje at få lavet et rodfræsning for at undgå at efterlade en trippende fare, men samtidig også for at give plads til ny vækst.

Eftersyn: Efter selve træfældningen om vinteren kan det være vigtigt at inspicere nærliggende træer og planter for eventuel skade, og derefter behandle disse, hvis det er en nødvendighed. 


Træfældning om vinteren kan virke som en stor opgave, men med den rette planlægning og teknikker kan det gøres sikkert og effektivt. Vi hos Thomsens anbefaler at det altid er vigtigt at prioritere høj sikkerhed og overveje at hyre professionelle, hvis træet er stort eller hvis fældningen indebærer en høj risiko.

 

Har du brug for hjælp til træfældning om vinteren?

Thomsens tilbyder eksperthjælp til træfældning, så du kan sikre, at dine træer fældes sikkert og effektivt. Vores specialister har den nødvendige erfaring og udstyr til at håndtere alt fra forberedelse til selve fældningen og den efterfølgende oprydning. Kontakt os på tlf. 40 60 70 80, så står vi klar til at assistere dig.

Vi hos Thomsens sørger for en omhyggelig planlægning og udførelse af træfældningen, så du undgår skader på din ejendom og omgivelserne. Vi håndterer også den nødvendige stumpfræsning og tilbyder rådgivning omkring efterfølgende pleje af haven.

Hos Thomsens står vi ikke kun klar til træfældning, men også til at hjælpe med den generelle vedligeholdelse af din have. Uanset om det drejer sig om forårsklargøring, beskæring af træer eller en form for plantning, er vi her for at hjælpe dig.

 



Kontakt os idag


 

 

 

 

 

 

Cvr: 3731 7969 | Sitemap
Top